Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ρε..μπερδεύομαι...

Εθνική ενότητα; Τρίχες.

Με την κρίση χάνονται διάφορα πράγματα. Ένα από αυτά είναι κάποια πιστεύω μου. Ποτέ δεν ήμουν ο πατριώτης, ο φανατικός, ο έλλην. Παράλληλα όμως ήξερα τι είναι ο Σελλός, τι έγινε με τη "Μακεδονία" (αν και η θέση μου στο ζήτημα είναι πιθανόν αρκετά ριζοσπαστική και ενοχλητική για κάποιους), ποιον να κατηγορήσω για την επανάσταση του 1821 και φυσικά γιατί και πως ειπώθηκε το "όχι" του 1940.

Σε τσιτάτα τύπου "όταν εμείς είχαμε βιβλία εσείς παίζατε με τις πέτρες" απαντάω "όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη αυτοί μασούσαν φύλλα οξιάς". Δε θέλω να μετατραπεί το κείμενο σε hating νόρμα του Ελληνάρα. Βαριέμαι. Δεν είμαι Ελληνάρας, δε θα γίνω ποτέ και ελπίζω κάποτε να εκλείψει αυτό το χάλι από την κοινωνία.

Τι πρέπει να κάνω; Τη στάση να κρατήσω απέναντι στο χάλι αυτό; Γιατί γαμώ την τρέλλα μου όσο και να ψάχνω δε νιώθω ότι έχω μερίδιο ευθύνης για αυτήν την κατάσταση; Γιατί είναι όλοι οι ξένοι τόσο ΗΛΙΘΙΟΙ; Γιατί ασχολούμαι;

Ρε δείρανε τον Γλέζο. Ρε πάτε καλά ρε; Τον Γλέζο; Τον Θεοδωράκη; Ρε την παλέυετε ρε; Γαμώ την  τρέλλα μου δηλαδή. 90 χρονών άνθρωποι. Αυτοί οι δυο συγκεκριμένα (με το Θεοδωράκη να του τα συγχωρώ όλα μετά τις τελευταίες δηλώσεις του) έχουν κάνει γι αυτό το μπουρδέλο όσα δε θα κάνουν τα 18 εκατομμύρια των Ελλήνων στον κόσμο ολόκληρο σε 400 χρόνια.

Εσύ με το κράνος και τις διαταγές και τα 700 ευρώ, ξέρεις ρε ότι ο Γλέζος ανέβηκε στην ηλικία σου σε ένα κοντάρι και κατέβασε μια σημαία γιατί έτσι; Ποιος είμαι εγώ που στο λέω; Ο τελευταίος άνθρωπος που θα γυρίσει να χαιρετήσει σημαία. Και αυτό κάτι λέει από μόνο του. Σπάτε τις διαδηλώσεις για 700 ευρώ; Αν η ΕΛ.ΑΣ πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει ένα καλό μέλλον σε αυτά τα παιδιά τότε by all means ας κάνει αυτό που τις λένε οι άλλοι να κάνει. Ποιοι είναι οι άλλοι; Μα οι πολιτικοί φυσικά!

Εγώ τι να κάνω μου λέτε; Πορείες; Ποιες πορείες; Εγώ μόνο μπάχαλα βλέπω. Μπάχαλα και μουχλιασμένα μυαλά. Δήθεν πατριώτες και οπαδιστές. Βλέπω ότι βλέπω κάθε δυο Κυριακές από το μπαλκόνι του σπιτιού μου. Μηδέν νοημοσύνη και καπνό. Ομίχλη, για να καλύψει τα σακατεμένα μυαλά που θρέφονται χρόνια τώρα από το παρακράτος της συγγνώμης. Πείτε μου ΕΝΑΝ. ΕΝΑΝ γαμημένο πολιτικό που μείωσε τις απολαβές του για χάρη και μόνον του φαίνεσθαι.

Βρείτε μου ΕΝΑΝ που να σαπίζει στη φυλακή επειδή χρωστάει.

Βρείτε μου ΕΝΑΝ που να ξέρει τι θα πει πρωτογενές πλεόνασμα και έλλειμα και δεν έχει άμεση σχέση με τα οικονομικά.

Βρείτε μου ΕΝΑΝ που να ξέρει πως σκατά θα βγούμε εμείς από τον βούρκο όταν δεν έχει δικαστεί κανένας για τη Siemens. Γαμώ το δηλαδή στην Αγγλία παραιτήθηκε βουλευτής γιατί βρέθηκε ότι υπεξαίρεσε ποσό για να αγοράσει ένα συρραπτικό (!)(ή κάτι παραπλήσιο) για το προσωπικό του γραφείο. Μπερδεύτηκαν τα τιμολόγια. Κι εδώ ξαναβάζουν υποψηφιότητα. Τα ρεμάλια! Η χώρα της ξεφτίλας. Όχι, εξυπνάκια το ξέρω ότι δεν είναι άγιοι στην Αγγλία. Αλλά χέστηκα. Παραιτήθηκε όπως και να 'χει ο τύπος.

Ρε, τρελαίνομαι. Μιλάνε για Ελλάδα και Μέγα Αλέξανδρο και δεν ξέρουν ορθογραφία! Που το καθήκι έπαιζε με το σουγιά του στο γυμνάσιο και δεν έκατσε ούτε μια μέρα να ξεστραβωθεί και τώρα μου το παίζει πατριώτης! Που βγαίνανε γιωτάδες στο στρατό για να μην πιάσουν όπλο και τώρα η Ελλάδα ξανά προς τη δόξα τραβά.

Τον άστεγο ρε, που του πήραν τα σώβρακα και πρέπει να ζήσει με 100 ευρώ το μήνα και τριγυρνάει στους δρόμους ποιος Έλλην θα τον σώσει; Εσύ που σπας βιτρίνες; Α ξέχασα, αγωνίζεσαι για το κοινό καλό. Τα φάρμακα για τα παιδάκια που υποφέρουν στα νοσοκομεία; Α ξέχασα, αγωνίζεσαι για το κοινό καλό. Τους ηλικιωμένους που ψοφάνε και μυρίζει μέχρι να τους πάρουν χαμπάρι γιατί τους παράτησαν χωρίς σύνταξη; Να μη μιλάω έτσι; Σου χαλάω την εικόνα; Γιατί αυτή είναι η εικόνα. Και συ βγαίνεις για τη φραπεδάρα σου (δουλέψαμε και σήμερα και δικαιούμαστε και λίγη ξεκούραση) και αρντάν, δώσε πάφα πούφα και φιλοσοφία.

Και μετά βλέπω και αυτό:

Τι σημαίνει να είσαι αρχίδι

Και ξέρω. Δε θα πάμε ποτέ μπροστά. Ο Έλληνας είναι φασίστας, υποκριτής, βολεμένος και μίζερος. Ανιστόρητος, ανίδεος και αναιδής. Και όσοι δεν είναι τα παραπάνω είτε δεν άντεξαν το χάλι εδώ και έφυγαν για κάπου πιο λογικά είτε είναι κλεισμένοι σε μια τρύπα και παλεύουν για την επιβίωση διερωτώμενοι για το πως στο καλό φτάσαμε ως εδώ.

Εγώ; Δεν είμαι άγιος. Και δε θέλω να γίνω.

Ξέρετε γιατί έφτασε εδώ η Ελλάδα; Την ψυλιάζομαι τη δουλειά. Από το χρέος. Όχι, το οικονομικό. Το χρέος των ψήφων. Το γαμημένο, απαρχαιωμένο μυαλό των μεγαλύτερων σε ηλικία και η τραγική απλή αναλογική. Εδώ να δεις απατεωνιά. Αντισυνταγματική η ίδια μέθοδος εκλογής των υποψηφίων. Τραγικό.

Ο άλφα κάποτε εξυπηρετήθηκε από τον τάδε. Το αντάλλαγμα; Μια ψήφος. Για πόσα χρόνια; Για πάντα. Αυτόν ξέρουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε. Σαν το Skip. Δε γαμείς. Του χρωστάω. Τι του χρωστάς μωρέ μαλάκα; Στη χώρα σου δε χρωστάς; Η απλή λογική των αρχαίων ελλήνων που τόσο πολύ πια θαυμάζουν όλη ξέρετε τι σκατά έλεγε; Ελέγχω με πόσα μπαίνεις στην πολιτική και με πόσα βγαίνεις, η πρώτη αρχή. Δεύτερη αρχή: Ποτέ πάνω από δυο φορές το ίδιο άτομο. ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ.

Γιατί;

Γιατι τα σκατά σε κάποια φάση όταν τα ταίζεις αρχίζουν κι έχουν και προτιμήσεις σε μεζέ.

Γι' αυτό.

3 σχόλια:

ephee είπε...

...(διαβάστηκε)
Όχι, δεν έχω τίποτα να συμπληρώσω. Μην απορήσεις αν σε πουν και φασίστα όμως. Στο λέω να το περιμένεις.

Sacred Chemist είπε...

Να με πουν. Δεν έχω πρόβλημα. Για του λόγου το αληθές, ψάχνω να βρω μια ταμπέλα να μου κολλήσω. Κάτι ρε αδερφέ να έχουμε μια ταυτότητα.

Πέρασα όλα μου τα χρόνια να με αποκαλούν ανθέλληνα γιατί είχα μοντερνιστικές τάσεις και αφόριζα τα αρχαία. Το θεωρούσα δικαιολογία για να αράζει ο σύγχρονος Έλληνας.

Αν είμαι φασίστας που αναγνωρίζω ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, τότε ναι είμαι.

Αν είμαι φασίστας επειδή πιστέυω ότι πάμε για εμφύλιο και οι διαχωρίζεται η Ελλάδα σε "επαναστάτες" και "νοθρούς" τότε ναι είμαι.

Αν είμαι φασίστας επειδή το 2008 κάθισα και μελέτησα την παγκόσμια οικονομία για να καταλάβω που σκατά οδεύουμε ως "οικοσύστημα", θα συστήνομαι απο δω και πέρα ως, Υπνοβάτης, Φασίστας.
;)

Greek Movie Jar είπε...

Επειδή σε ξέρω δεν εισαί ούτε καν κοντά στον φασίστα, αλλά με τη νέα μόδα να μας βρίζουν ακόμα και στις εφημερίδες στο Μεξικό, μου φαινεται όλοι θα "φασιστέψουμε".