Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μα τα τραγανά πιρούνια, ένας μαλάκας ελέυθερος!

Θέλετε ιδιαίτερο "αθεϊσμού"; Να στρώσουμε όλοι μαντήλες χάμω, να αλείψουμε σιμιγδαλένια φετούλα με ένα λεπτό στρώμα από λίπος αγελαδίτσας και λιγάκι μέλι και να κάτσουμε να τα πούμε.

Εμπρός λοιπόν περιμένω.

Εγώ ας πούμε ενθουσιάστηκα με τον μητροπολίτη Σιατίστης. Εώς και πάρα πολύ. Βέβαια είτε είναι κομματάκι τρελούτσικος είτε τα αρχίδια του κρέμονται μέχρι τον πυρήνα της γης χωρίς να χαμπαριάζουν τίποτα από το πυρ το ενδότερον. Ή έχει μια αρμαθιά κομάντοζ να τρέχει ξωπίσω με ζνάηπερς και μπουρλοτιέριδες και για γυναίκα τη Μπουμπουλίνα, έτοιμη να δείρουν τους ταούγκανους. Ή έχει lightsaber.

Πιάσε έκφραση φίλε χριστιανέ: "Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού; Κανείς δεν μπορεί να παίζει "εν ου παικτοίς". Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος."

Να σε δω να τα λες αυτά και να τα υποστηρίζεις πιο πολύ από όσο υποστηρίζει το σουτιέν το βυζόμπαλο και σκίζω και καλσόν και βράκες και ιμάτια κι ό,τι στα τάρταρα θες. Αλλά πού , που, που να σε πάρει και να σηκώσει, άμα σου πέσει η νοημοσύνη δε θα σκύψεις να τη βάλεις στη θέση της.

Βρε στρουγκανόβλαχοι, ντεμεκ άθεοι όλοι σας, ο άθεος είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται για την ύπαρξη του καλού θεούλη, όχι αυτός που βγαίνει στα πάνελ και βρίζει από πάνω ως κάτω τους πιστούς και τους αποκαλεί πρόβατα και όλα τα συναφή.

Μα πως θα ήτο δυνατόν άλλωστε να υποστηρίζεις τον αθεϊσμό-αγνωστικισμό-γουατέβαρρρ χωρίς να αναγνωρίσεις και δεχτείς αυτή την απόλυτη ανάγκη του ανθρώπου να αποτάξει την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι του και να της προσκολλήσει και τέσσερισίμιση οκάδες νόημα υπό το πλαίσιου του ανώτερου όντος που έχει στην κατοχή του ένα ιδιαίτερο σχέδιο για τη διάσωση της ψυχής;

Η φθορά είναι αδυναμία για τον άνθρωπο και η αφθαρσία ο απόλυτος στόχος. Λίγοι μπορούν να ενστερνιστούν το κβαντισμένο τοπίο της διαδρομής μας και να "μεγαλουργήσουν" επί τούτου. Κατά βάση αυτοί είναι σαφρακιασμένοι, μανιοκαταθλιπτικοί καλλιτέχνες πάσης φύσεως - αυτό για να μην αναρωτιέστε τι έχει όλο τούτο το συνάφι - και όλοι οι υπόλοιποι φυλάνε την καλή πιτζάμα ως κόρην οφθαλμού για το κυρελέησονδεύτετελευταιόνασπαζμόν. (πόκεμον κι αυτό;)

Εσύ κύριε ως άθεοςκλπ, οφείλεις, υποχρεούσαι, να δεχτείς αυτή την ανάγκη, να την καταλάβεις, να συνειδητοποιήσεις αν σε καλύπτει και να αποφασίσεις τη θέση σου στην ύπαρξη θεού. Έτσι κι αλλιώς η λογική παρατήρηση-πείραμα-απόδειξη ουδεμία θέση έχει στην παρούσα κουβέντα, προς το παρόν τουλάχιστον. Και μετά, αντί να κωλοχτυπιέσαι σαν ο μέγας φιλόσοφος, διότι λετς φέης ιτ, δεν είσαι, κάτσε στα αυβγά σου και μη λες πολλά.

Το πρόβλημα μας δεν είναι ότι δε σκεφτόμαστε. Είναι ότι όταν το βάζουμε να δουλέψει, το ρελαντί είναι τόσο χαλαρό που όσες στροφές και να ανεβάζεις δεν το σώζεις. Και να σκεφτούμε, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μαλακίες. Πάρε παράδειγμα αυτό εδώ:



Όλο αυτό πάντως με τις λίστες και τη βουλή και τη ΧΑ και τη χώρα και όλα αυτά τα τζιμπράγκαλα εμένα μου θυμίζει εκείνο το αείμνηστο:

-Άσε ρε, χτες έπαθα μεγάλη νίλα.
-Τί έγινε ρε;
-Να, είδα την Ελένη στο πάρκο με έναν δίμετρο τύπο σε μια πόρσε.

-Και;
-Να μωρέ, είχε βάλει αυτός τη γλώσσα του στο στόμα της και το χέρι του στο στήθος της και εκείνη του χάιδευε τα αχαμνά.
-Όχι, ρε μαλάκα.
-Ναι και δεν ξέρω τι να κάνω. Ρε συ Μάκη, λες να με κερατώνει;

*Tα ελάφια είναι ευγενική προσφορά του Αλεχάνδρο

6 σχόλια:

philippa είπε...

lightsaber?? as in "lifesaver"?

as for the deer crossing: http://youtu.be/z4tDP-yMwXI

Sacred Chemist είπε...

Eμ, είδες τι παθαίνεις όταν είσαι Trekkie και όχι Star Wars fan;

ephee είπε...

Ok, here goes nothing. (Ω! ναι, θα σεντονιάσω)

1. Εγώ μανούλα μου να τις σεβαστώ τις πετριές του καθένα, ακόμα κι αν κάνει μετάνοιες και νηστείες στο όνομα του μακαρονοτέρατος. Μαγκιά του και δικαίωμά του. Εμένα μπορεί να μη μου τα πρήζει πικοιλοτρόπως; (όπως δεν του τα πρήζω εγώ;)
Π.χ. σε κατοικημένες περιοχές, χρειάζεσαι άδεια για μουσική, και πάλι συμμορφώνεσαι με τις ώρες κοινής ησυχίας.
...Εκτός κι αν το μαγαζί το λένε εκκλησία, και είναι μεγάλη παρασκευή, οπότε οφείλετε ΟΛΟΙ να πάθετε παράκρουση από την ολοήμερη καμπάνα.

2. Οι πιο γελοίοι και πιο ντεμέκ άθεοι είναι για μένα αυτοί που δεν έχουν διαβάσει ποτέ ευαγγέλια και βίβλο, όπως και κανένα άλλο δογματοβιβλίο. (know thy enemy)

3. Η τύπισσα στο βίνδεο προφανώς ούτε καν έχει σκεφτεί ποτέ, πως τα ελάφια ήταν εκεί πολύ πριν αποφασίσει η ίδια να περνάει από το σημείο. Έχει το ακαταλόγιστο λόγω υπηκοότητας.

4. Το "αείμνηστο" μου θύμισε κάτι που άκουγα χτες για μια "μάνα" που παρακολουθεί το κινητό του γιού της και βρίσκει sms από τον κολλητό του όπως "καλημέρα γατούλη μου", τον έχει πιάσει να χαμουρεύεται με έναν άλλο στο Θυσείο, κι αναρωτιέται αν είναι πούστης, και πως να το αντιμετωπίσει, λες και πρόκειται για γρίπη.

5. Την 28η που κάναμε τρελές εκδηλώσεις στη δουλειά, κουβαλήθηκαν μεταξύ άλλων παρατρεχάμενων-μασαμπουκιάρηδων και κάτι μητροπολίτες. Και καλημέρα τους είπα, και το χέρι τους έδωσα, και όπως φέρομαι σε όλους (στη δουλειά) τους φέρθηκα, μέχρι που κάποια θείτσα με ρώτησε γιατί δε φίλησα το χέρι του παπά..

"Γιατί μ'αυτό το χέρι την κρατάει όταν κατουράει.."

Nick είπε...

"Γιατί μ'αυτό το χέρι την κρατάει όταν κατουράει.."

LOOOOOOOOOOOOOOOOOL! :p

Τρυποκάρυδος είπε...

Lightsaber λέγεται, καλά το γραψε ο συνάδελφος.

Κι εσύ ρε παιδί μου κρύβε λόγια. Τι παει να πει όχι star wars fan; Πες μου αρέσει λιγότερο από τις τηγανητές πατάτες, από τα βυζιά κι από την πίτσα ξέρω γω...

Sacred Chemist είπε...

@ephee: Συμφωνώ σε όλα. Για τα καθήκοντα δε των πιστών νομίζω έχω αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο γι αυτό δεν το έπιασα.

Δεν παίζεσαι όμως. Η θείτσα τριπλό μπάιπας;

@Νick: Βλέπε τελευταία πρόταση πριν. :Ρ

@Tρυποκάρυδος: Nα αποκαλύψω ότι η κυρία είναι η μάνα μου και μου έχει πει ότι το Star Trek την πρόλαβε, ο Spock της έμεινε αξέχαστος και πήρε τη δόση της για sci-fi μια για πάντα. Οπότε δεν έμεινε χώρος για Lucas. Αυτή έχασε. :Ρ