Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Θέλω να βάλω τα κλάματα. Από τα νεύρα μου.

Θα ήθελα να πω ότι με "εξιτάρει" (πάρτε και 3 δράμια νεοτερισμού έτσι για να πάει καλά το ποστ) η συνθήκη "Ανοίγω το στόμα μου και λέω ο,τι μου κατέβει γιατί έχουμε δημοκρατία". Αντίθετα, με εκνευρίζει.


Είναι τυχαίο, μπορεί να υποστηρίξει κανείς, το γεγονός ότι όλως τυχαίως οι περισσότεροι ασχολούνται με την αναπαραγωγή τσιτάτων που αποστηθίζουν υποσυνείδητα παρακολουθώντας "ειδήσεις". Εγώ, ως άλλος "κανείς" θα υποστηρίξω το ακριβώς αντίθετο. Η κατευθυνόμενη διαχείριση των μαζών από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένα γεγονός, ορατό από σεβαστό αριθμό πολιτών, αντιληπτό από λιγότερους και ως εκ θαύματος αποδεκτό από κανέναν. Απολύτως.


Βέβαια θα περίμενε κανείς ποτέ από τα εν λόγω Μέσα μια ρηξικέλευθη ρήση της πολιτικής (έστω αυτής αν και δεν περιορίζονται εκεί) πραγματικότητας; Στην καλύτερη περίπτωση επιλέγει να ζει σε μια περίεργη πλάνη.


(Προτίθεμαι να κάνω λίγο σκόντο στο τάγμα των "ελπιδοφόρων". Κρίμα είναι)


Το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαϊου 2012 χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ ως "Ψήφος Οργής". Αυτό υποδήλωναν τα αυξημένα νούμερα της ΧΑ, η έξοδος του ΛΑΟΣ από τη Βουλή αλλά και η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Και ένα ένα τα παπαγαλάκια της αριστεροδεξιάς βλακείας εξέδιδαν ραπόρτο:


"Θύμωσε ο λαός και θέλει να το λύσει μια και καλή"


Αίτιο αποτέλεσμα. Ναι, είναι φυσιολογικό,είναι πασίγνωστο ότι ο Έλληνας με αίτιο-αποτέλεσμα δουλεύει.


Στα χρόνια που ζώ, (για όσους σπεύσουν να πουν ότι είναι λίγα εγώ θα πω ότι 25 χρόνια είναι είτε 25 γενέθλια είτε το 1/4 ενός ολόκληρου αιώνα - choose what you will) μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο Ελληνικός λαός θρέφει μίσος και ρατσισμό από τα γεννοφάσκια μας μέχρι και τη λήξη της εκπαιδευτικής διαδρομής μας, οπισθοδρομικές παλιακές αντιλήψεις, συναισθήματα οργής, αδικίας και μεγαλοπρεπισμού. Δε θυμάμαι τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών με τους οποίους έχω γελάσει μέχρι δακρύων αλλά χωράνε στα δάχτυλα των χεριών μου οι προοδευτικοί καθηγητές που μ'έκαναν να κουνήσω το κεφάλι μου σκεπτικά.


Με αναμνήσεις εμφυλίου να περπατάνε στο δρόμο, η χώρα δε θα πάει μπροστά. Και δεν μπορώ επί της ουσίας ούτε να το κατηγορήσω αυτό αλλά ούτε και να το αγνοήσω. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας. Όχι, τόσο ο ίδιος ο εμφύλιος όσο αυτή η έμφυτη ανάγκη των Ελλήνων να μην τα πηγαίνουν και ιδιαίτερα καλά με την ίδια τους τη φάρα. Αυτό και μόνο θα έπρεπε ίσως να μας λέει κάτι. Αν όχι για τη φάρα μας, για μας τους ίδιους.


Αλλά τι να περιμένεις από έναν λαό που χρησιμοποιεί τον έναν χαζό στους είκοσι για να απενοχοποιήσει τον ίδιο του τον εαυτό. Ας μη γελιόμαστε. Δε γεννήθηκε ο ρατσισμός στην Ελλάδα τον Μάϊο του 2012. Τη θέση του ΛΑΟΣ την πήρε η ΧΑ. Τόσο απλά. Και όσοι φρόντιζαν να κρατάνε τα προσχήματα για να μην παραδεχτούν ούτε στην οικογένειά τους το πόσο στενόμυαλοι και φανατικοί είναι, ξέφυγαν από τη θαλπωρή της ΝΔ. Ίσως η ψήφος εμπιστοσύνης αυτής της μερίδας του λαού ως προς τη ΧΑ να είναι καλό πράγμα. Προσωπικά, αν και δεν έχω κατασταλλάξει ακόμη, προτιμώ να ξέρω ότι συναναστρέφομαι/θρέφω περίεργα, αμφίρροπα στοιχεία παρά να εκπλήσσομαι κάθε τόσο. Ας αφήσουμε τη μισαλλοδοξία και τη χειρότερη πλευρά της πληγωμένης εθνικής περηφάνειας να βγει στη φόρα.


Ίσως τότε καταλάβουμε το ρητό:


"Τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι πολιτικοί μας αξίζουν"


Βλέπω κόσμο να πανηγυρίζει την έλευση του σωτήρα είτε αυτός είναι στα μάτια του Αντώνη είτε του Αλέξη και νιώθω αποστροφή. Δεν είναι ικανός κανένας από αυτούς να κάνει τίποτα. Είναι προφανές. Γιατί δεν το βλέπει ο κόσμος; Γιατί δεν καταλαβαίνει αυτός ο τόσο σοφός λαός ότι δεν υπάρχει λύση στην κρίση; 


Έχω την απάντηση. 


Α λα ούνο: 





Α λα ντουή (αυτό της λάμπας):


"Ὄχι δέν σέ προσκυνῶ λαέ μου...Ὄχι ἔτσι πού κατάντησες, ἄξιος τῆς
τριἀθλιας μοῖρας πού δέχεσαι νά σοῦ φοροῦν.Δέν σέ τιμῶ πού τρέχεις γιά τά ''μπάνια τοῦ λαοῦ'',ἀπέχων κατά39%, κι ἀφήνεις ἄλλοι νά σέ διαφεντεύουν.Ὄχι,διότι ἡ ἀνείπωτη θλίψη πού προδιέγραψες μέ τήν ψῆφο-ψόφο σου στέλνει στά Τάρταρα ὅσους λατρεύουν πραγματικά νά σέ ὑπηρετοῦν καί νά σέ τιμοῦν.Ὄχι μόνον,διατί καταδικάζεις τά ἴδια μας τά παιδιά,ἀλλά διότι κατακρημνίζεις τούς πόθους,τούς λυγμούς,τίς μύχιες χαρές μας, ὅλες τίς βαθύτερες καλοπροαίρετες ἐλπίδες μας γιά ἀνάταση.Καταδυναστεύουν οἱ ἀδαεῖς μάζες τό κοινόν μας μέλλον καί τίς ὀλίγιστες,κι ἄν εἶναι καί τόσες, οἱ ἐπιλογές πού μᾶς ἀπομένουν.Ἄς εἶναι τρισκατάρατο αὐτό τό ἠλίθιο συνοθύλευμα τῶν μετρίων.Δέν μέ πειράζει νά χαθῶ ἐγώ. Πονῶ ἀνυπόφορα καί πέρα ἀπό κάθε μου ἀντοχή γία ὅ,τι ἀγαπῶ καί λάτρεψα περισσότερο στή ζωή μου:τήν Ἑλλάδα.Μοῦ εἶναι ἀδιανόητο νά ὑπάρχει ἐλπίδα κι ἀντί αὐτή ν΄ ἀνθίζει καί νά εὐημερεῖ,καταβαραθρώνεται! Λαέ μου,σέ ἀγαπῶ λιγώτερο ἀπό σήμερα,διότι κατέστης ξένος τοῦ τρόπου καί τοῦ τόπου πού κατοικοεδρεύεις.Ἐξορίζεις,πάλι,τούς Ἕλληνες ἀπό τήν Ἑλλάδα...μαζί καί τά ὄνειρα ὅλων μας πού μποροῦσαν νά πραγματοποιηθοῦν,ἀκόμη καί τώρα.Ἀνυπέρβλητος καί μνησιπήμων ὁ πόνος πού μᾶς δωρίζεις,ξανά Ἑλλάς.Τελικά τὀ Αὐτονόητον δέν εἶναι Ἀδιαπραγμάτευτον,ὅπως νόμιζα!"






Α λα τρε(αυτό της τρελαμάρας):


http://www.facebook.com/christinelagarde


Εδώ γίναμε εντελώς γελοίοι ως έθνος αν και πιστεύω ότι ο ξεφτιλισμός 
μας θα έρθει μια και καλή στο σημερινό αγώνα του EURO.



Ρε, υπάρχει κόσμος που -να σημειωθεί- ΕΧΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ FACEBOOK και 

ταυτόχρονα ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ. 




Ναι μωρέ το ξέρω, το παραδέχομαι, τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή και τα λοιπά και τα λοιπά και 
στο δια ταύτα όμως για να τελειώνει και σε κάποια φάση το σεντόνι: Δεν είμαι ούτε ο πιο εύκολος 
άνθρωπος στον κόσμο, ούτε και ο πιο συνεννοήσιμος και δε χάνω ευκαιρία να βρίσω τον κάθε 
μαλάκα που θεωρεί την ύπαρξή του στον πλανήτη ετούτο σπουδαιότερη από αυτή
των μοσχομπίζελων του Μέντελ.


Μέσα στον ορυμαγδό χαζομάρα μια μέρα, το ορκίζομαι στον Όσιο Μπαμπουίνο της 
Φλάνδρας, θα έρθει το ηρωικό μου τέλος. Προτού 
λοιπόν σκορπίσω τα 46 μου χρωμοσώματα στον πλανήτη λόγω έκρηξης προκλειθήσας από 
απεριόριστη μαλακία, πρέπει να κάνω ακόμη μια προσπάθεια να κατευνάσω το κήτος μέσα 
μου.


Και έξω μου αλλά αυτό είναι θεμα διαιτολογίου.



Γαμώ το στανιό μου, ντρέπομαι που εκνευρίζομαι. Αλλά τι να κάνω; 

Δε θέλω να αλλάξω τον κόσμο. 

Θέλω να ανοίξω μια τρύπα, να χωθώ εκεί μέσα για πάντα και να μην ξανακούσω ΤΙΠΟΤΑ και 

από ΚΑΝΕΝΑΝ.

2 σχόλια:

ephee είπε...

Αν σε σόκαρε ο Ντινόπουλος, που να δεις κι αυτό:
http://youtu.be/7Mx38wZ-dr8 ... αλλά ok, θα μου πεις παπάς είναι, έχει το ακαταλόγιστο.

Sacred Chemist είπε...

Προφανώς και το 'χει.
Όχι γιατί είναι παπάς. Γιατί είναι εκεί που είναι χωρίς κανείς να τον έχει ΨΗΦΙΣΕΙ.
Δεν είναι τα ομοφοβικά του Ντινόπουλου, είναι η όλη του στάση: Σας νικήσαμε; Νηπιαγωγείο.

Το ψήφισαν αυτόν ρε! ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΞΑΝ!

Και επί του gay parade: το θεωρώ μια χαζή μπούρδα σε γενικότερο πλαίσιο, πραγματικά δεν ξέρω αν αποσκοπεί πουθενά με εξαίρεση μερικά φωτεινά σεμινάρια/ημερίδες περί ρατσισμού/σεξουαλικότητας κλπ.