Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εκλογικόν εγκώμιον: Εψηφίσατο

Καταρχάς θα προτείνω το άρθρο του κ. Θεοδωράκη για διάβασμα. Με βρίσκει σύμφωνο. Πάμε στα καθέκαστα γιατί οδεύω προς σχετικά σοβαρό άρθρο.

Μοιάζει γραφική η αγκίστρωση των ΜΜΕ στην παρουσία της ΧΑ στη Βουλή. Η μεγαλύτερη ευθύνη γι αυτήν ακριβώς την παρουσία επαφίεται κυρίως στα δικά τους χέρια καθώς όπως διαπιστώθηκε, "κακή δημοσιότητα" δεν υφίσταται. Ένα αξιέπαινο πολιτικό παιχνίδι από την πλευρά του κόμματος με ξεκάθαρη παραπλάνηση και εξαιρετικά στοχευμένη προπαγάνδα. Η κύρια δύναμη των 21 εδρών προήλθε κυρίως από νεαρές αλλά και πολύ μεγάλες ηλικίες. Ευπαθείς ομάδες κατά τη γνώμη μου. Εύπλαστες.

Η μεν νεότητα οδεύει με σιγουριά προς την καταστροφή. Παντελής έλλειψη ιδανικών. Απουσία οποιασδήποτε κριτικής σκέψης και αντάμα με όλα τα παραπάνω "ξύλινα", βρίσκει βάση η έλλειψη παιδείας. Ας μην ξεχνάμε ότι το γνωμικό "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια" ήταν αυτό που προβλήθηκε πασπαλισμένο με μπόλικη αρχαιολατρεία στο οποίο ανταποκρίνονται σαν κοτόπουλα όταν τα κερνάς καλαμπόκι όσοι δεν έμαθαν ποτέ ούτε τους αρχικούς χρόνους του "λύω-λύομαι".

Η δε "γηράσκω αεί διδασκόμενος" ομάδα, στο μετέωρο βήμα πάνω από το σκάμμα του τάφου θα πιάσει με μανία όσα μπορούν να γραπώσουν τα κατεστραμένα από αρθριτικά άκρα της με σκοπό να επιβραδύνει την απότομη πτώση. "Βοήθεια μας γιαγιά, και θα σου κάνω και τα ψώνια με τα στιβαρά μου μπράτσα"

Για μένα όμως η ιστορία κάπου χωλαίνει. Τάχα είμαστε τόσο ανώτεροι; Μήπως στον κόρφο αμέτρητων Ελλήνων φωλιάζει μια σπίθα έτοιμη να γίνει μπουρλότο; Μια λαίλαπα εθνικισμού και άκρατης εθνικής υπερηφάνειας που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Ας μη γελιόμαστε. Βλάπτει σοβαρά την πολιτική μας ακεραιότητα. Και φυσικά έχουμε τέτοια: Ο Έλληνας κύριοι και κυρίες υπήρξε από τους πιο πολιτικά σταθμισμένους λαούς στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ψήφιζε αποκλειστικά και μόνο ότι τον βόλευε. Όταν η απειλή έγινε πραγματικά δυνάστης, τότε στείλαμε ένα περήφανο 35% για βρούβες και το υπόλοιπο βούτηξε στο άδειο βάζο με το μέλι.

Όσο ο κ. Βενιζέλος παραδίδει σεμινάρια πολιτικού παιχνιδιού και κερδίζει έδαφος μέρα με την ημέρα, τόσο το μυαλό του ψηφοφόρου σβουρλίζει ανήσυχο τις νύχτες: Βρε λες να μας βολέψει τελικά ο Βενιζέλος;

Όσο τα στεγανά του πολιτικού σκηνικού παραμένουν ως έχουν, όσο ο νεοφιλελευθερισμός μαλώνει με φαντάσματα Ναζί και Κομμουνιστών, όσο οι συνωμοσιολογίες επικαλύπτονται έξυπνα και όσο ο Έλληνας αναζητάει το κότερο που θα τον αναδείξει για το πόσο καταπληκτικός είναι, τόσο η χώρα θα φθίνει, θα διψάει, θα πεινάει και πάνω απ'όλα θα παραμένει αγράμματη.

Κι όσο τα χνώτα του '46-'49 χτυπάνε τα ρουθούνια μας, τόσο εθιζόμαστε στην ανελέητη τακτική της ασχετοσύνης και του φανφαρισμού.

Εκεί οδεύουμε Έλλην.

Εγερθίστεντω και όβερ.



2 σχόλια:

ephee είπε...

Αν δεν ήμουν γριά, παντρεμένη, με αλτσχάιμερ, και τόσο φρικιό, θα σού'κανα πρόταση γάμου με μονόπετρο στο μέγεθος του κώλου μου.

Οι δύο τελευταίες παράγραφοι με αποτελείωσαν. Είναι ο ορισμός αυτού που αποκαλώ εγώ "κολλημένο κομματικό dna" που δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα κι αν πεθάνει η γενιά που πρόλαβε εμφύλιο. Η άγνοια και η αμορφωσιά έγιναν σημαία και σύμβολο των άκρων -και των δύο άκρων- που ενώθηκαν για να κλείσουν μέσα τους την αγραμματοσύνη.

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Όλοι οι αγράμματοι έχουν δικαίωμα ψήφου. Αμέ. Τι, μόνο εσύ θα μου το κοπανάς;

Έβλεπα σήμερα αυτό (http://youtu.be/PTyzFGAcN-o) και θαύμαζα σχόλια.. Φτιάξε καφέ, κι απόλαυσε

Sacred Chemist είπε...

Ωραίο το βίντεο.

Όσο για την πρόταση,(φωνή Φερνάντο Χοσέ και στόμφος) ίσως είναι καλύτερα έτσι Μάρτα Προτασηγάμους Τατουαζοφρίκουλους.

Να σου πω και κάτι στα σοβαρά;

Δε με ενοχλεί η ηλίθια ψήφος του αγράμματου. Ειναι σαν να με ενοχλεί που δε μ'ακούει ο κουφός. Με ενοχλεί η ηλίθια ψήφος του γραμματιζούμενου.